عمل بازسازی سینه در دسته جراحی هایی قرار دارد که ماهیت بسیار واضح و مشخصی دارد. این تکنیک دارای هدف بازسازی و ایجاد تناسب و زیبایی بوده که معمولا در برخی موارد لازم است تا فرد با مشورت پزشک، چندین ماه صبور باشد و سپس با استفاده از این نوع جراحی بهبود را ایجاد کند. در این مقاله به تمامی روش های عمل بازسازی اشاره کردیم و اطلاعات مفید و جامعی را در این زمینه در اختیار شما قرار داده ایم.
عمل بازسازی سینه
عمل بازسازی سینه با هدف بازگرداندن یک یا هر دو پستان به شکل و ظاهری متقارن و در اندازهای طبیعی، علیالخصوص به عنوان بخشی از درمان سرطان سینه توسط متخصصان و جراحان سینه انجام میشود.
انواع عمل بازسازی سینه
عمل بازسازی سینه به طور کلی به دو دسته تقسیم میشود:
عمل بازسازی سینه مبتنی بر ایمپلنت
عمل بازسازی سینه در این بخش به استفاده از یک ایمپلنت یا پروتز سینه برای ایجاد برجستگی پستان جدید متکی است.
عمل بازسازی سینه مبتنی بر فلپ
عمل بازسازی سینه مبتنی بر فلپ یا اتوپلاستی در واقع از بافت دیگر قسمتهای بدن بیمار برای ایجاد پستان جدید استفاده میکند.
دلایل انجام عمل بازسازی سینه
عمل بازسازی سینه در خانمها ممکن است دلایل زیادی داشته باشد از جمله موارد ذیل:
- عمل بازسازی سینه با هدف زیبایی، جوانسازی و متقارن به نظر رسیدن سینه یا پستان.
- عمل بازسازی سینه با هدف سلامتی و درمان مانند بازسازی سینه بعد یا در زمان درمان سرطان پستان، برداشتن فشار از روی گردن و کمر بیمار. (در آقایان نیز سرطان سینه وجود دارد).
- عمل بازسازی سینه در آقایان با هدف درمان عارضه ای به نام ژنیکوماستی که برای کوچک کردن، تغییر اندازه و تغییر فرم سینه انجام میشود.
خطرات احتمالی عمل بازسازی سینه
عمل بازسازی سینه نیز مانند تمام جراحیها خطرات احتمالی خود را دارد، مانند:
- خطرات مرتبط با بیهوشی افراد
- خطرات مرتبط با خونریزی
- خطرات مرتبط با عفونت
- خطرات مرتبط با آسیب دیدن و یا سوراخ شدن پروتز یا ایمپلنت
- خطرات مرتبط با اسکارها و زخمها
- تغییر احساس ایجاد شده در پستان و نوک پستان
- خطرات مرتبط با جراحیهای مجدد
- خطرات مرتبط با سرطانی شدن پستانها در جراحیهای زیبایی
زمان مناسب برای عمل بازسازی سینه
عمل بازسازی سینه دارای محدویت سنی نبوده و در اولین فرصت با تشخیص و صلاحدید پزشک و جراح انجام میشود. در زمان درمان سرطان پستان، عمل بازسازی سینه میتواند همزمان یا 2 سال بعد از تخلیه و برداشتن پستان (ماستکتومی) انجام شود. در افرادی که شیمی درمانی، پرتودرمانی و رادیوتراپی انجام دادهاند، عمل بازسازی سینه 2 سال بعد قابل انجام است. در افرادی که سیگار میکشند، توصیه میشود سه ماه بعد از قطع مصرف سیگار عمل بازسازی سینه انجام شود. برای اینکه متوجه بهترین زمان برای انجام عمل بازسازی سینه شوید، به بهترین جراح سینه در تهران مراجعه کنید.
دوران نقاهت بعد از عمل بازسازی سینه
عمل بازسازی سینه نیز همانند همه جراحیها نیازمند دوران نقاهت متوسط 4 تا 6 هفته بوده و پزشکان رعایت اصولی ذیل را توصیه میکنند:
- ممنوعیت انجام فعالیت های ورزشی و رفتن به باشگاه تناسب اندام. به طور کل از انجام فعالیتهای سنگین و رابطه جنسی بعد از عمل بازسازی سینه به مدت 4 الی 6 هفته بپرهیزید.
- مصرف داروهای مسکن و ضد درد یا داروهای خاص به تجویز پزشک بعد از عمل بازسازی سینه.
- داشتن رژیم غذایی خاص بعد از عمل بازسازی سینه توصیه نمیشود.
نکات پایانی
عمل بازسازی سینه نیز دارای پیچیدگیهای خاص و متعددی میباشد و احتمال این وجود دارد که در بیشتر از یک مرحله انجام شود و یا حتی به بیشتر از یک جلسه مشاوره با پزشک نیاز داشته باشد. بسیار مهم است برای کاهش و مدیریت استرس، درباره انتظارات خود بصورت شفاف و واضح با جراح خود صحبت کرده و تمام توصیه های ارائه شده را رعایت کنید.