img-footer

سرطان سینه در بارداری قابل درمان است؟

سرطان سینه از بیماری های شایع میان بانوان است اما بسیاری از خانم ها از وقوع آن در زمان حساس مانند دوران بارداری هراس دارند. آیا سرطان سینه در دوران بارداری قابل درمان است؟ اگر به سرطان سینه مبتلا باشیم و باردار شویم باید چکار کنیم؟ طبیعتا نگرانی افرادی که در دوران بارداری متوجه سرطان سینه خود میشوند و یا بلعکس در دوران بیماری سرطان خود متوجه بارداری میشوند نیز بسیار بیشتر از افرادی است که در حتالت عادی زندگی به این بیماری بدخیم دچار شده باشند. این خانم ها علاوه بر اینکه به فکر سلامتی و درمان بیماری خود هستند از عوارض آن برای جنین و یا اتمام بارداری و این مسائل نیز هراس دارند. در این مقاله با ما همراه باشید تا در رابطه با رهایی از این تصورات و نگرانی ها اطلاعاتی کسب کنید.

احتمال وقوع سرطان سینه در بارداری

بروز سرطان سینه در بارداری تقریباً می تواند تا ۳ درصد نیز برسد.  در این بررسی، هدف ما ارائه بینشی در مورد روش‌های تشخیصی و درمانی موجود برای سرطان سینه  در حاملگی و بهترین شیوه‌ها برای این شرایط همزمان می باشد. به طور مشابه، زنان نخست‌زا که اولین فرزند خود را بعد از ۳۰ سالگی به دنیا می‌آورند، نسبت به زنانی که معمولاً در یک دوره طولانی در معرض سطوح بالاتر استروژن هستند، کمی بیشتر در معرض خطر برای ابتلا به سرطان سینه در بارداری هستند.

سرطان سینه در حاملگی

تشخیص سرطان سینه در بارداری

سرطان سینه در حاملگی اغلب به صورت یک توده بدون درد یا ضخیم شدن بافت در  سینه ظاهر می شود که گاهی با ترشح از نوک سینه همراه است. حدود ۹۵ درصد از زنان در یک مطالعه و 82 درصد از زنان در مطالعه دیگری با توده بدون درد مراجعه کردند. به طور معمول، میانگین وزن سینه در بارداری از ۲۰۰ گرم به ۴۰۰ گرم افزایش می یابد و در نتیجه سفتی و تراکم سینه افزایش می یابد که تفسیر معاینه بالینی و ماموگرافی را برای پزشک دشوارتر می کند. هیپرتروفی و ​​بزرگ شدن سینه ها ممکن است معاینه فیزیکی و تصویربرداری ماموگرافی را در فرد باردار نسبت به بیماران غیر باردار چالش برانگیزتر کند. ممکن که بررسی اولیه در زنان غیر باردار انجام شود. با این حال، برای زنان باردار، باید به خطرات قرار گرفتن در معرض اشعه یونیزان برای جنین توجه بسیاری شود.

معاینه فیزیکی

بهتر است اگر خانمی در دوران بارداری با سفت شدگی و توده ای در سینه مواجه شد، برای معاینات فیزیکی به بهترین جراح پستان در تهران مراجعه کند.

ماموگرافی سرطان سینه در بارداری

اگرچه ماموگرافی با محافظ شکم را می توان با حداقل خطر در دوران بارداری انجام داد، اما تفسیر نتایج ماموگرافی دشوار خواهد بود و بنابراین معمولا برای بررسی سرطان سینه در زنان باردار توصیه نمی شود. ماموگرافی در دوران بارداری ممکن است کلسیفیکاسیون، تراکم نامتقارن، لنفادنوپاتی زیر بغل و ضخیم شدن پوست و ترابکولار را نشان دهد که برای تشخیص سرطان سینه در بارداری مفید هستند.


سونوگرافی سرطان سینه در بارداری

سونوگرافی یک روش بررسی حساس (حساسیت 99 درصد) در زنان باردار و شیرده است. شایع ترین یافته سونوگرافی یک ضایعه توده ای نامنظم میباشد. یک جزء کیستیک مشخص نیز گاهی دیده می شود. سونوگرافی در تشخیص متاستازهای زیر بغل و در ارزیابی پاسخ به درمان سیستمیک در زنان باردار مبتلا به سرطان سینه مفید است. بنابراین، سونوگرافی به دلیل چگالی رادیویی سینه در دوران بارداری یا شیردهی، روش تصویربرداری بهتری است. سونوگرافی همچنین می تواند به ارزیابی پاسخ به شیمی درمانی کمک کند. از این رو، روشی ساده و حساس برای ارزیابی اولیه سرطان سینه در زنان باردار و شیرده بشمار می‌رود.

جراحی سرطان سینه در بارداری

در ادامه جراحی سرطان سینه در بارداری را در سه ماه اول و دوم و سوم بررسی میکنیم.

جراحی سرطان سینه در سه ماهه اول بارداری

جراحی سرطان سینه در بارداری با ماستکتومی و مرحله بندی زیر بغل در سه ماهه اول بارداری توصیه می شود. جراحی حفظ سینه در سه ماهه اول توصیه نمی شود. زیرا این روش به پرتودرمانی هم نیاز دارد و پرتودرمانی باید در سه ماهه اول به تاخیر بیفتد. بازسازی سینه نیز در سه ماهه اول توصیه نمی شود. بازسازی سینه باید به تأخیر بیفتد تا میزان قرار گرفتن در معرض بیهوشی بیمار و جنین تا حد امکان محدود شود زیرا اکثر بیماران نیاز به بیهوشی عمومی دارند. از این رو، زنان باردار که تحت بیهوشی عمومی تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند، به دلیل نارس بودن و تاخیر رشد داخل رحمی، احتمال بیشتری برای تولد نوزادان کم وزن دارند. برای جلوگیری از خطر بالای سقط خودبخودی، جراحی تا هفته دوازدهم بارداری باید به نعویق افتد.

عمل سرطان سینه در سه ماهه دوم و سوم بارداری

حفظ سینه با کالبد شکافی زیر بغل ممکن است امکان پذیر باشد، به خصوص در زنانی که سرطان در آنها در سه ماهه دوم یا سوم تشخیص داده می شود. با این حال، در زنان مبتلا به بیماری پیشرفته در زمان مراجعه، شیمی درمانی و جراحی نئوادجوانت باید در اواخر بارداری یا پس از زایمان انجام شود. اثر بیوپسی گره نگهبان به طور سیستماتیک در بیماران باردار مبتلا به سرطان سینه ارزیابی نشده است.

برای بیمارانی که سرطان در آنها در اواخر سه ماهه دوم و سوم تشخیص داده شد، لامپکتومی و تشریح زیر بغل به دنبال پرتودهی پس از زایمان بر کالبد شکافی زیر بغل ترجیح داده می شود. اگر بیمارعلائمی نداشته باشد، می توان جراحی حفظ سینه را پس از سه ماهه اول با شیمی درمانی دنبال کرد و پس از زایمان، پرتودرمانی اضافه کرد.

عوارض سرطان سینه در بارداری

عوارض شایع سرطان سینه در بارداری عبارتند از تنگی نفس، حالت تهوع و استفراغ. همان پروتکل درمانی برای این علائم صرف نظر از ارتباط با سرطان یا بارداری دنبال می شود. عواملی که استفاده از بیهوشی را در بیماران باردار دشوار می کند عبارتند از حالت انعقادی بیش از حد خون، تاخیر در تخلیه معده، کاهش ظرفیت باقیمانده عملکردی ریه ها و افزایش حجم خون و برون ده قلبی. بنابراین باید از پیش اکسیژن رسانی کافی و سایر اقدامات اضافی برای جلوگیری از عوارض انجام شود.

تاکید می شود خانم ها در ویزیت های دوران بارداری به صورت دوره ای تحت معاینه پستان قرار گیرند. در بین تحقیقات انجام شده، ماموگرافی به دلیل تغییرات ناشی از بارداری در سینه و مقداری خطر مرتبط با رشد جنین در اواخر بارداری از ارزش محدودی برخوردار است.

img-footer

دکتر محمد سراج

دکتر محمد سراج با سابقه چندین سال اعمال جراحی زیبایی و پیکرتراشی که با بیشترین میزان موفقیت و رضایتمندی مراجعین محترم همراه بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا