امروزه بسیاری از زنان در سراسر دنیا به دنبال روش هایی برای بزرگ کردن سینه های خود می باشند. در حال حاضر پروتز سینه روشی متداول برای حجم دهی به سینه ها می باشد. در حقیقت این روش از یک سو موجب زیبایی و خوش فرم نمودن سینه ها شده و از سوی دیگر حجم از دست رفته سینه ها را باز می گرداند. جالب است بدانید پروتز سینه نقش مؤثری در ایجاد تقارن بین سینه ها ایفا می کند. با این حال شایعاتی پیرامون این روش وجود دارد. یکی از مهم ترین شایعات در خصوص پروتز سینه، بروز سرطان می باشد. به عبارت دیگر بسیاری از افراد بر این باور هستند که این روش از دلایل اصلی سرطان سینه بوده و با گذشت زمان به ایجاد سرطان در خانم ها منجر می شود. بدیهی است که چنین امری با دلسردی و ترس بسیاری از خانم ها از انجام این عمل همراه است.
حال این سؤال مطرح می شود که آیا پروتز سینه منجر به سرطان سینه خواهد شد؟ آیا انجام این عمل به اعصاب و بافت سینه آسیب می رساند؟ بر همین اساس در این مقاله قصد داریم به توضیحاتی پیرامون جراحی زیبایی سینه و مراقبت های لازم در خصوص این عمل بپردازیم. بنابراین تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
آشنایی با بافت پستان
پستان ها به عنوان یکی از مهم ترین اعضای بدن بانوان، نقش بسیار پررنگی در زیبایی و سلامت آن ها دارد. همچنین سینه در زنان فاکتور مهمی در زیبایی و سلامت آن ها محسوب می شود. سینه های کوچک این زیبایی را کاهش می دهد و باعث مشکلات عدیده ای در روحیه ی زنان می گردد.
در دهه های اخیر، علم پزشکی برای این مشکل هم راه چاره ای یافته است و با پروتز گذاری سینه توانسته است تا مشکلات زنان را در سراسر جهان برطرف کند. در ادامه به انواع روش های بزرگ کردن سینه با روش های پروتز گذاری سینه می پردازیم. . پروتز سینه به عنوان بهترین و مطمئن ترین روش برای داشتن اندامی زنانه در عصر حاضر شناخته می شود. پروتز گذاری سینه در سالهای اخیر توانسته است، اتفاقات بسیار خوبی را در زنان بیمار رقم بزند. زیبایی سینه تاثیر شگرفی در رضایت زنان از خودشان دارد و این می تواند بسیار در اعتماد به نفس آنان تاثیر داشته باشد.
جراحی پروتز سینه چیست؟
به طور معمول خانم ها به دلایل مختلفی برای جراحی سینه اقدام می نمایند. در واقع جراحی سینه قادر به رفع مشکلاتی می باشد که در اثر عوامل گوناگونی برای سینه ها ایجاد شده است. پروتز سینه از جمله جراحی های زیبایی به شمار می رود که قادر به برطرف نمودن مشکلات ظاهری سینه ها می باشد. به عبارت دیگر این جراحی سینه ها را خوش فرم نموده و به آن ها حجم می دهد. شایان ذکر است که سایر جراحی های زیبایی سینه به منظور رفع افتادگی سینه ها، قرینه کردن و حتی اصلاح سایز آن ها به کار می روند.
در ارتباط با پروتز سینه می توان گفت که نوعی بافت مصنوعی است که به منظور بزرگ کردن سایز سینه ها، حجم دهی و اصلاح فرم آن ها مورد استفاده قرار می گیرد. این بافت در سایزهای مختلف و با کمک ترکیبات مصنوعی خاصی تهیه می شود. ترکیبات به کار رفته در این بافت ها سازگار با بدن بوده و هیچ گونه آسیبی به بدن وارد نمی سازند. با انجام این جراحی، بافت مصنوعی وارد بدن فرد شده و به خوش فرم نمودن سینه های فرد کمک می کند. از آن جایی که پروتز سینه موجب زیباتر شدن سینه ها می شود، در نتیجه به افزایش اعتماد به نفس خانم ها کمک می کند. مدت زمان ماندگاری این جراحی طولانی بوده و نتایج حاصل از آن طبیعی می باشد.
پروتز سینه چگونه انجام می شود؟
پروتز سینه معمولا با تزریق چربی از بدن و یا کاشت بافت مصنوعی انجام می شود. نحوه قرارگیری ایمپلنت ها در پشت بافت سینه ها و یا پشت ماهیچه های قفسه سینه می باشد. این جراحی کاملا ایمن بوده و از روش های کم تهاجمی به شمار می رود. مدت زمان جراحی پروتز سینه در حدود 2 ساعت بوده و دوره نقاهت آن از یک هفته تا دو هفته متفاوت می باشد. پزشک معالج پیش از عمل اقدام به برگزاری جلسات مشاوره با بیمار می نماید. در طول این جلسات از سلامت بیمار و انتظارات او آگاهی حاصل می کند. در نهایت با توجه به فرم بدن بیمار و تجربه ای که در طول جراحی ها کسب کرده است، اقدام به انتخاب حجم، نوع و فرم پروتز می نماید. شایان ذکر است انتخاب پروتز بستگی به سایز سینه فعلی بیمار خواهد داشت.
پزشک حین جراحی پروتز سینه، اقدام به ایجاد برش در قسمت های مختلف سینه می نماید. برش ها معمولا در زیر سینه، زیر بغل و بافت قهوه ای رنگ در نوک سینه ها ایجاد می شوند. جالب است بدانید متداول ترین برش در جراحی سینه، برش ایجاد شده در زیر سینه می باشد. پزشک جراح پس از ایجاد برش اقدام به قرار دادن پروتز می نماید و آن را در محل مناسب خود قرار می دهد. بافت اطراف پروتز به گونه ای است که جلوی جابجایی آن را گرفته و از آن محافظت می کند. پس از این که پروتز در محل مناسب خود قرار گرفت، محل برش بخیه زده می شود. به طور معمول محل قرارگیری پروتزها و اندازه آن ها توسط پزشک تعیین می گردد.
آشنایی با انواع مدل پروتز سینه
تنوع در انجام جراحی های زیبایی بسیار زیاد است. البته پروتز سینه گاه عمل جراحی زیبایی و گاه عمل جراحی درمانی شناخته می شود. پروتز های سینه که انواع مختلفی دارند برای فرم دهی، بزرگ کردن و حجم دهی سینه استفاده می شوند. برای نتیجه ای طبیعی تر بهتر است پروتز ها در قسمت پشتی بافت طبیعی قرار بگیرند. اما در زنانی که به سرطان سینه مبتلا هستند برای طبیعی شدن بیشتر نتیجه، پروتز ها به گونه ای طراحی می شوند که بهترین ظاهر را داشته باشند.
انواع پروتز ها که مانند توپ هایی در اندازه های مختلف هستند را برای شما معرفی می کنیم.
پروتز مدل اشکی
این مدل پروتز سینه مناسب خانم هایی است که به دنبال ظاهری طبیعی برای سینه های خود بوده و می خواهند کاهش حجم سینه ها را به وسیله جراحی جبران نمایند.
پروتز مدل گرد
این مدل پروتز گزینه ای مناسب برای خانم هایی است که به دنبال سینه هایی برجسته و خوش فرم می باشند.
پروتز مدل سالینی یا آب نمکی
همان طور که از نام این مدل مشخص است، این مدل پروتز در حین عمل با محلول استریل شده آب نمک پر می شود. پروتز آب نمکی علاوه بر بزرگ کردن سینه ها به ایجاد تقارن میان سینه ها کمک می کند. این پروتز های بی نظیر، از ترکیب آب و نمک استریل شده ساخته می شوند. ترکیب پروتز های سالیتی در داخل محفظه ای سیلیکونی که به شکل کروی می باشد، تعبیه شده است. لازم به ذکر است که این پروتز سفت تر از نوع سیلیکونی می باشد.
پروتز مدل سیلیکونی
پوسته بیرونی این پروتز از جنس سیلیکون بوده و داخل آن حین جراحی به وسیله ژل سیلیکون پر می شود. از پروتز مدل سیلیکونی به منظور بهبود نواقص در جراحی های قبلی استفاده می شود. این پروتز ها بافت بسیار مشابهی به سینه ی طبیعی دارند، به همین دلیل در سراسر دنیا انتخاب اول پزشکان جراح پروتز های سیلیکونی می باشد.
آیا پروتز سینه باعث سرطان سینه و تأخیر در تشخیص آن می شود؟
هنوز دلیل علمی مشخصی برای ابتلا به سرطان سینه در اثر استفاده از پروتز سینه یافت نشده است. به همین خاطر نمی توان با قطعیت اعلام کرد که جراحی سینه از دلایل اصلی بروز سرطان سینه می باشد. با این حال بسیاری از خانم ها این نگرانی را دارند که استفاده از پروتز برای سینه ها به ایجاد اختلال در تشخیص این بیماری و تأخیر در روند درمان آن منجر خواهد شد. باید خاطر نشان ساخت که این نگرانی بیشتر در خانم هایی وجود دارد که اقدام به استفاده از پروتزهای آب نمکی یا سیلیکونی می نمایند، زیرا مواد موجود در این پروتزها، جلوی امواج ماموگرافی را گرفته و امکان معاینه بافت سینه ها را از بین می برد. البته پیشرفت دستگاه های ماموگرافی این نگرانی را کاهش داده است.
مراقبت های قبل از پروتز سینه باید به چه شکل باشد؟
برخی از مهم ترین مراقبت های قبل از جراحی پروتز سینه عبارتند از:
• طبق دستور پزشک و به منظور اطمینان از سلامت سینه ها، نسبت به انجام آزمایش ماموگرافی اقدام نمایید.
• چنانچه در زمان شیردهی هستید، بهتر است تا پایان این زمان منتظر بمانید. در حقیقت می بایست چیزی در حدود 4 الی 8 هفته از پایان دوره شیردهی گذشته باشد.
• در صورت استفاده از هرگونه داروی خاص با پزشک خود مشورت کنید.
• حداقل تا 10 روز پیش از عمل از مصرف مکمل های گیاهی و داروهای رقیق کننده خون خودداری کنید.
• حداقل تا 1 ماه پیش از پروتز سینه، از مصرف دخانیات و نوشیدنی های الکلی خودداری کنید.
مراقبت های بعد از پروتز سینه
بهتر است بعد از پروتز سینه مراقبت های زیر را در دستور کار خود قرار دهید تا عوارض احتمالی این جراحی را به حداقل برسانید.
• از وارد ساختن هرگونه فشاری به سینه ها و ماساژ آن ها جدا خودداری کنید.
• تا یک سال بعد از پروتز سینه از رفتن به سولار، جکوزی و آفتاب گرفتن اجتناب کنید.
• تا حد امکان ورزش نموده و وزن خود را متعادل نگه دارید.
• در صورت وجود هرگونه دردی در محل برش، می توانید از داروهای تجویز شده توسط پزشک استفاده کنید.
• به منظور برطرف نمودن هرگونه تورم و کبودی از کمپرس آب سرد استفاده نمایید.
• تا 1 ماه از انجام فعالیت های سنگین ورزشی و بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید.
• در صورت تجویز سوتین طبی توسط پزشک معالج، سعی کنید به مدت 12 هفته در تمامی ساعات روز از سوتین طبی استفاده کنید.
سن مناسب جراحی پروتز سینه
همانطور که میدانید، بافت سینه از دوره سنی نوجوانی آغاز و تا پایان دوران بلوغ ادامه دارد و حتی ممکن است، تکامل این اندام در برخی از افراد حتی تا بعد از سنین بلوغ نیز طول بکشد. بنابراین با توجه به این توضیحات خانم ها یجوان بهتر است تا گذشت دوران بلوغ خود صبور باشند و حتی چند سال بعد از بلوغ همچنان مدت زمانی کوتاه را برای انجام جراحی پروتز سینه وقفه ایجاد کنند. انجام این جراحی در دره های سنی دیگر مشکلی ایجاد نمیکند و امکان پذیر است. اگر قصد انجام این جراحی را دارید باید بدانید که بهترین سن برای آن از 30 سالگی به بعد است.
چرا جراحی پروتز سینه بگذارم؟
گاهی در سنین بلوغ سینه ها رشد کافی و لازم خود را ندارند و این یکی از مشکلات جدی برای خانم ها بشمار میرود که باید در همان سنین اولیه بلوغ پیگیری شود. متاسفانه در کشور ما والدین به این مورد اهمیت نمیدهند و همین باعث بروز مشکلات بسیاری در سنین جوانی فرد می گردد. عدم تقارن سینه ها نیز یکی دیگر از دلایلی است که بانوان را به سمت پروتز گذاری سینه تشویق میکند. سینه های نامتقارن سبب کاهش زیبایی اندام های دیگر شده اما در روش جراحی پروتز سینه می توان به راحتی این مشکل را برطرف کرد.
پس از زایمان و در طی دوران شیردهی سینه ها به دلیل پر و خالی شدن از شیر، دچار افتادگی می شوند. این افتادگی پوست و سینه جذابیت و زیبایی را کاهش می دهد و بر روحیه و اعتماد به نفس زنان تاثیرات بسیار مخربی به جا می گذارد. لذا شما میتوانید برای بازگرداندن فرم زیبا به پستان های خود از پروتز سینه استفاده کنید.
برخی دیگر از بانوان متاسفانه در اثر ابتلا به سرطان سینه، بافت طبیعی سینه های خود را طی دوران معالجه از دست می دهند. بانوانی که دچار این اتفاق می شوند از نظر روحی کاملا بهم میریزند.
چه افرادی نمیتوانند جراحی پروتز سینه انجام دهند؟
- خانم هایی که از دیابت برخوردار هستند باید با احتیاط، برای انجام این جراحی تصمیم بگیرند و بهتر است قبل از آن با بهترین جراح پروتز پستان مشورت کنند.
- خانم هایی که به انواع بیماری های عفونی مبتلا هستند.
- برخی افراد دارای بیماری هایی هستند که روند بهبود زخم طولانی میباشد و به همین دلیل احتمال نتیجه گیری از پروتز بسیار کم است که البته این مورد نیز به مشورت جراح نیاز دارد.
جراحی پروتز سینه در دسته جراحی های تقریبا سنگین قرار دارد و با بیهوشی عمومی انجام میگیرد.
این عمل زیبایی نیازی به خوابیدن و ماندن در بیمارستان ندارد و شما چندین ساعت بعد از عمل مرخص خواهید شد.
عمل زیبایی پروتز پستان برای هر شخص متفاوت بوده و گاهی بسیار سنگین خواهد بود. برای بازگشتن به محل کار، حتما باید با جراح پستان خود مشورت نمایید.