پستان توبولار (Tubular Breast) ، یک نوع نادر از اختلالات تشکیلی بافت پستان است که در آن شکل و حجم پستان به صورت غیر طبیعی تغییر میکند. در این حالت، پستان به صورت استوانهای و معمولاً بسیار کوچک شکل میگیرد و با افزایش بار فشار، ممکن است به حالت مخروطی شکل تغییر کند.
این اختلال که با نام توبروس برست نیز شناخته میشود، معمولاً از بدو تولد و یا در دوران نوجوانی شروع می شود و در صورتی که در زمان مناسب تشخیص داده نشود، در زمان شیردهی مشکلاتی برای مادر و نوزاد به وجود خواهد آورد.
توبروس برست دارای انواع روش های درمانی شامل جراحی و تزریق ژل و یا همانند انواع دیگر از اختلالات تشکیلی پستان میباشد اما شما به طور خودسرانه نباید برای اینگونه مشکلات از دارو درمانی استفاده کنید و باید حتما با بهترین جراح پستان در تهران مشورت کنید و درمان و اقدامات لازم را انجام دهید.
آیا درمان پستان توبولار باعث بهبود شکل پستان میشود؟
بله، درمان پستان توبولار میتواند بهبود شکل پستان را به دنبال داشته باشد. در جراحی، پزشک با برش دادن پوست و باز کردن دهانه پستان، با ترکیبی از تکنیکهای افزایش حجم، کاهش تنگی و بازسازی بافت پستان، شکل پستان را بهبود میبخشد. همچنین، در صورت نیاز، از ایمپلنت های پروتز سینه استفاده میشود. به طور کلی هرگونه اقدامات درمانی پستان توبولار باید توسط یک پزشک و با مشاوره دقیق صورت گیرد و بسته به شرایط و شکل پستان فرد، روش مناسبی انتخاب شود.
آیا درمان پستان توبولار برای همه مناسب است؟
درمان پستان توبولار برای همه افراد مناسب نیست و نیاز است تا توسط یک جراح پستان خوب ارزیابی شود. گاهی پزشک تشخبص میدهد که برای مدتی نیاز نیست تا اقدام درمانی برای توبروس برست انجام شود. با این حال، اگر پستان توبولار باعث ایجاد مشکلاتی مانند کاهش تولید شیر در دوران شیردهی، نارضایتی از شکل و حجم پستان و یا مشکلات روحی و رفتاری باشد.
برای اینکه پزشک تشخیص دهد تا روش های درمانی برای شما مناسب است یا خیر، با توجه به شرایط فردی شما مثل سن، سلامتی، شکل و سایز پستانتان و میزان اختلال توبولاریسم این تصمیم را اخذ میکند.
چگونه میتوان توبروس پستان را تشخیص داد؟
کاهش تشخیص این بیماری در افراد برای پزشک تا حدودی دشوار خواهد بود زیرا علائم آن شباهت زیادی با سایر بیماریهای پستان دارد. برای تشخیص دقیق توبروس پستان، پزشک معمولاً از روشهای مختلفی استفاده میکند که شامل موارد زیر میشود:
پزشک معالج، ابتدا به دنبال علائم و نشانههایی میگردد که بیمار از آنها گزارش داده است. همچنین تاریخچه پزشکی بیمار و عوامل خطر مرتبط با بروز توبروس پستان مانند سابقه ابتلا به سل را بررسی میکند.
امتحان فیزیکی: پزشک معالج با انجام بررسی فیزیکی پستان، به دنبال تودههایی میگردد که ممکن است در ناحیه پستان وجود داشته باشد. همچنین، پوست پستان و ناحیه زیر بغل نیز بررسی میشود.
آزمایشات تصویربرداری: معمولاً برای تشخیص دقیق تر، پزشک از آزمایشات تصویربرداری مانند ماموگرافی، سونوگرافی و MRI استفاده میکند. این آزمایشات باعث میشوند که پزشک بتواند بیشتر در مورد اندازه، شکل، محل و خصوصیات توده پستان اطلاعات بیشتری بدست آورد.