img-footer

جراحی تخلیه سینه؛ انواع روش های جراحی

جراحی تخلیه سینه یکی از روش های درمانی بشمار می‌رود که طبیعتا نامش افراد را با هراس رو به رو می‌کند. بسیاری از افراد با ترس مواجهه با انجام این جراحی یا همان ماستکتومی، پیگیری لازم برای بیماری مرتبط با سینه خود را انجام نمی‌دهند. شما باید بدانید که در برخی موارد با مراجعه سریع ممکن است که، بهترین پزشک بتواند در این زمینه به شما کمک کند که نیاز به انجام این جراحی نباشد. به طور کلی در رابطه با تمامی جزئیات جراحی تخلیه سینه اطلاعات کاملی در اختیارتان قرار دادیم.

جراحی تخلیه سینه چیست؟

جراحی تخلیه سینه یا ماستکتومی عملی است که طی آن تمام یا بخشی از بافت سینه خارج می‌شود. این روش جراحی هم به عنوان یک روش پیشگیری و هم به عنوان یک روش درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. افرادی که دارای بیماری سرطان سینه هستند، شاید نیازمند انجام جراحی تخلیه سینه قرار بگیند اما این به این معنی نیست که شما امیدتان را برای بهبود از دست بدهید و تصور کنید که نمی‌توانید با این بیماری ها مقابله کنید. همچنین افرادی که در معرض ابتلای بالای سرطان سینه هستند، ممکن است جراحی تخلیه سینه به عنوان یک روش پیشگیرانه جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان سینه در آینده پیشنهاد شود.

دلایل نیاز به تخلیه سینه

اصلی‌ترین دلیل تخلیه سینه تشخیص سلول‌های سرطانی در بافت سینه می‌باشد. با توجه به بزرگی تومور تشخیص داده شده و نوع سرطان ممکن است، تمام و یا بخش کوچکی از سینه تخلیه شود. انواع بیماری‌هایی که تخلیه سینه به عنوان یکی از گزینه‌های درمان پیشنهاد می‌شود، عبارتند از:

  • کارسینوم مجرای نفوذی
  • کارسینوم لوبولار نفوذی
  • سرطان سینه منفی سه گانه
  • سرطان سینه التهابی
  • بیماری پاژه سینه
  • احتمالا بالای ابتلا به سرطان سینه

افرادی که در گذشته مبتلا به سرطان سینه بوده‌اند و یا ریسک بالای ابتلا به سرطان سینه را دارند (به دلیل دارا بودن ژن‌هایی که عامل ایجاد برخی از انواع سرطان‌ها هستند و سایر دلایل) جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان یکی از کاندیدهای جراحی تخلیه سینه می‌باشند.

انواع جراحی تخلیه سینه

جراحی تخلیه سینه انواع مختلفی دارد، در برخی روش‌ها تمام بافت سینه به همراه بافت‌های اطراف تخلیه می‌شود و در برخی روش‌ها تنها بخشی از بافت سینه خارج می‌شود.

جراحی تخلیه جزئي سینه

در مواردی که اندازه‌ی تومور کوچک می‌باشد مقدار یک سوم و یا کمتر از بافت سینه تخلیه می‌شود. این جراحی تحت عنوان “لومپکتومی” و یا “ماسکتومی جزئي” نیز شناخته می‌شوند.

جراحی تخلیه کامل سینه

تومورهایی که اندازه‌ی آنها بزرگ می‌باشد نیاز به تخلیه کامل سینه و یا جراحی ماسکتومی دارند. انتخاب روش جراحی تخلیه کامل و یا تخلیه جزئی سینه به مرحله‌ی تشخیص سرطان، انداز‌ه‌ی سینه و اندازه‌ی تومور بستگی دارد.

جراحی تخلیه سینه چه پیچیدگی هایی دارد؟

برخی از روش‌های جراحی تخلیه سینه ساده تر، ممکن است فقط 1 ساعت طول بکشد اما برخی جراحی‌های که با پیچیدگی‌های بیشتری همراه است. جراحی ماستکتومی ممکن است چندین ساعت طول بکشد. در مواردی بازسازی سینه در طی جراحی اول انجام می‌شود، در این صورت زمان جراحی افزایش خواهد یافت.

انتخاب روش تخلیه کامل و یا تخلیه جزئی سینه

اگر سرطان سینه در مراحل اولیه تشخیص داده می‌شود تخلیه جزئی یکی از روش‌های مناسب می‌باشد که منجر به حفظ بخشی از بافت سینه می‌شود. در این موارد روش پرتو درمانی به عنوان ادامه‌ی روش درمان ممکن است به بیماران توصیه شود.

تخلیه سینه آیا شامل برداشتن نوک سینه نیز می‌شود؟

در صورتی که فاصله‌ی تومور با نوک سینه زیاد باشد و نشانه‌ای از نفوذ سلول‌های سرطانی به نوک سینه نباشد تخلیه سینه بدون تخلیه‌ی نوک سینه انجام می‌شود تا پوست و نوک سینه محافظت شود اما در برخی موارد با توجه به شدت بیماری و گسترش سلول‌های سرطانی نیاز است که نوک سینه نیز به طور کامل برداشته شود.

نحوه انجام جراحی تخلیه سینه

جراحی تخلیه سینه با تزریق داروی بیهوشی آغاز می‌شود. یک لوله تنفسی و یک کاتتر در رگ برای تزریق مایعات و داروهای مورد نیاز برای شما گذاشته می‌شود. در مواردی که زمان جراحی طولانی می‌باشد ممکن است یک سوند جهت تخلیه ادرار نیز برای شما قرار داده شود.

ممکن است یک ماده‌ی رادیواکتیو خفیف جهت برجسته کردن غدد لنفاوی مجاور تزریق شود و از یک اسکنر دستی برای ردیابی آنها استفاده شود.

در طی جراحی بافت سینه به همراه پوست و گاهی نوک پستان برداشته می‌شود. در برخی موارد با توجه به پیشرفت بیماری یک و یا چند غده‌ی لنفاوی نیز تخلیه خواهد شد.

در انتهای جراحی ممکن است پروتزهای مصنوعی و یا بافت جایگزین از سایر قسمت‌های بدن در این ناحیه استفاده شود. گاهی اوقات جراحی بازسازی سینه چند ماه پس از جراحی تخلیه سینه انجام خواهد شد.

ممکن است لوله‌هایی جهت تخلیه مایعات و سایر ترشحات در محل جراحی قرار داده شود که ظرف مدت 1 الی 2 هفته خارج خواهند شد.

خطرات جراحی تخلیه سینه

  • عفونت
  • هماتوم (جمع شدن خون در زیر محل زخم)
  • نکروز فلپ (از بین رفتن سیستم خونرسانی به بافت که منجر به مرگ سلولی می‌شود)
  • سروما: جمع شدن مایع در محل زخم
  • سندرم درد پس از ماسکتومی
  • ورم لنفاوی (به دلیل آسیب به سیستم لنفاوی در جراحی‌هایی که غدد لنفاوی زیادی تخلیه شده‌اند رخ می‌دهد)

جراحی تخلیه پستان چند ساعت طول می‌کشد؟

درواقع مدت طمان این نوع جراحی به طور دقیق مشخص نیست زیرا به شرایط هر فرد بستگی دارد اما به طور حدودی می‌توان بیان کرد که این جراحی حدود 5/1 الی 3 ساعت به طول می‌انجامد.

آیا جراحی تخلیه پستان برای آقایان نیز انجام می‌شود؟

برخی افراد تصور دارند که سرطان سینه تنها برای خانم ها رخ می‌دهد اما آقایان نیز به این بیماری دچار می‌شوند که نیاز دارند تا جراحی تخلیه پستان برایشان صورت گیرد. بهترین جراح سینه در تهران معمولا برای آقایان جراحی ماستکتومی رادیکال یا ساده را انتخاب می‌کنند.

مراقبت‌های پس از جراحی تخلیه سینه

در برخی موارد لازم است بیماران یک شب را در بیمارستان بستری باشند، اما گاهی ممکن است چند ساعت پس از پایان جراحی بیماران به خانه بازگردند و مراحل مراقبت را در منزل پیگیری نمایند.

مراقبت از زخم، تخلیه لوله‌های زهکشی و تعویض پانسمان‌ها پیش از خروج از بیمارستان به بیماران آموزش داده خواهد شد.

پس از جراحی تخلیه سینه ممکن است نیاز به پرتودرمانی و یا شیمی درمانی باشد.

احساس بهبودی بین 4 تا 6 هفته ممکن است طول بکشد.

جهت کاهش درد در ناحیه سینه، بازو و شانه می‌توانید از مسکن‌های تجویز شده استفاده نمائید.

img-footer

دکتر محمد سراج

دکتر محمد سراج با سابقه چندین سال اعمال جراحی زیبایی و پیکرتراشی که با بیشترین میزان موفقیت و رضایتمندی مراجعین محترم همراه بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا