img-footer

سرطان بی سی سی و نشانه های تومور

سرطان بی سی سی یکی از انواع سرطان‌های مربوط به پوست است که در اثر رشد غیرعادی سلول‌های این بیماری در پوست ایجاد می‌شود. این بیماری جزء شایع‌ترین عارضه‌های مربوط به پوست است که امروزه بسیاری از افراد به آن مبتلا هستند. این عارضه معمولاً در اثر عوامل مختلفی ایجاد می‌شود اما مهم‌ترین دلیل بروز این عارضه، قرار گرفتن در معرض نور خورشید به‌طور مداوم است.

این بیماری با بروز برخی تومور‌های مختلف در بدن ظاهر شده و شدت آن به دو نوع خوش خیم و بدخیم تقسیم می‌شود. کارسینوم سلول بازال نام دیگر سرطان بی سی سی است. این عارضه می‌تواند زیبایی چهره افراد را تحت‌تاثیر قرار دهد و باعث ایجاد زخم‌های مختلف در آن شود. اگر به بیماری تومور بی سی سی مبتلا می‌باشید و به ‌دنبال کسب اطلاعات بیشتر درخصوص علت بروز آن و تکنیک های درمان هستید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

سرطان بازال

سرطان بی سی سی چیست؟

این بیماری یکی از انواع سرطان‌های شایع در بدن افراد است که سلامت پوست را تحت ‌تاثیر قرار می‌دهد. سرطان بی سی سی جزء سرطان‌های غیرملانوما است و نوعی بیماری موضعی خطرناک برای بدن به‌شمار می‌رود که خیلی سریع وسعت می‌یابد. رشد غیرطبیعی سلول‌های سرطانی در نواحی مختلف پوست می‌تواند باعث ایجاد این بیماری در بدن افراد شود. این سرطان با عنوان BCC یا کارسینوم سلول بازال شناخته می‌شود.

این بیماری در لایه بازال که در بخش اپيدرميس قرار دارد ایجاد می‌شود بخش عظیمی از سرطان‌های مربوط به پوست را دربرمی‌گیرد. بیشتر افرادی که در معرض نور مستقیم خورشید قرار دارند، ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.

علائم سرطان بی سی سی

سرطان بی سی سی دارای علائم گوناگونی است که در افراد متفاوت است و این علائم به این معنا نیست که یک شخص همه آن ها را تجربه می‌کند. در برخی موارد شدت این علائم بسیار کم شود و یا این احتمال وجود دارد که باعث ایجاد آسیب ‌های جدی به پوست شود. ممکن است برخی از افراد درباره علائم این عارضه آگاهی نداشته باشند و نتواند این بیماری را به ‌درستی تشخیص دهند. در ادامه به برخی از مهم‌ترین علائم بیماری سرطان BCC یا کارسینوم سلول بازال اشاره خواهیم کرد:

  • بروز دانه‌های مختلف در پوست
  • ایجاد توده‌های برجستگی‌ روی پوست
  • ایجاد زخم روی بخش‌های مختلف پوست صورت
  • برجسته شدن رگ‌های خونی
  • پوسته پوسته‌شدن بخش‌های مختلف صورت
  • ایجاد فرورفتگی‌های بسیار زیاد در نزدیکی توده
  • ایجاد سوزش در پوست صورت
  • بروز آسیب‌های گوناگون در بافت صورت

💫 بیشتر بخوانید: جراحی برداشتن غدد لنفاوی گردن

چگونه از تومور بی سی سی پیشگیری کنیم؟

برای اینکه از سرطان سلول بازال پیشگیری کنیم، راه های متعددی وجود دارد که می‌توان رعایت کرد اما ممکن است باز هم به این بیماری دچار شوید. یعنی انجام این روش های ذکر شده به منزله پیشگیری صد در صد از سرطان بازال نیست.

به طور کلی مواردی چون جلوگیری از قرار گرفتن مداوم در معرض نور خورشید، اجتناب از قرارگیری در معرض مواد شیمیایی، پیشگیری از عوامل خشکی شدید پوست، استفاده از کرم های ضد آفتاب مرغوب و …. از مواردی هستند که تا حدودی از بروز سرطان بی سی سی جلوگیری می‌کنند اما به عنوان مثال جلوی عوامل ژنتیکی این بیماری را نمیتوان گرفت.

سرطان بی سی سی چگونه ایجاد می‌شود؟

دلایل مختلفی می‌تواند باعث بروز سرطان بی سی سی در افراد شود و بروز این مشکل تنها به یک دلیل خاص و مشخص بستگی ندارد. اگر افراد به هر دلیلی برای مدت طولانی یا مداوم در معرض نور خورشید و اشعه فرابنفش قرار بگیرند، ممکن است به این بیماری مبتلا شوند. این عارضه در سلول‌های پوستی بازال ایجاد می‌شود و ممکن است باعث بروز تومور‌های مختلف در پوست صورت شود. در برخی موارد، عوامل ژنتیکی و سوابق خانوادگی این بیماری در بروز آن موثر خواهد بود.

به ‌طور کلی بیشترین میزان ابتلا به این بیماری در افرادی است که پوست سفیدی دارند اما به این معنا نیست که افراد با پوست تیره به آن مبتلا نمیشوند. این بیماری ارتباطی با جنسیت و سن و سال ندارد و در هر شرایطی ممکن است برای بسیاری از اشخاص به وجود آید.

تشخیص تومور بی سی سی 

در صورتی که افراد هر یک از علائم مربوط به بیماری سرطان بی سی سی را مشاهده کردند، لازم است که برای تشخیص بهتر و شروع روند درمان آن به پزشک متخصص مراجعه کنند. پزشک با بررسی‌های فیزیکی روش‌های مختلفی را برای کشف علت این عارضه را در نظر می‌گیرد.

تومور بی سی سی

ممکن است پزشک برای تشخیص دقیق‌تر این عارضه، آزمایش‌های مختلفی را برای بیمار تجویز کند. در برخی موارد، پزشک برای تشخیص بهتر از بیوپسی استفاده می‌کند. در این روش با نمونه‌برداری از مناطق مختلف صورت، ضایعه‌های موجود در پوست را مورد بررسی قرار می‌دهد. پس از تشخیص نوع سرطان مراحل درمانی این بیماری آغاز می‌شود.

آزمایش قبل تشخیص سرطان بی سی سی

تمامی نمونه ‌برداری ‌های صورت گرفته از بخش ‌های مختلف پوست، مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. برای تشخیص بهتر سرطان BCC، نمونه‌ های گرفته شده به آزمایشگاه فرستاده می‌شود و با آزمایش هریک از انواع نمونه‌ها، نوع سرطان پوست در افراد شناسایی خواهد شد.

در هنگام آزمایش نمونه‌های پوستی، بافت و رنگ پوست صورت مورد بررسی قرار می‌گیرد. ممکن است روی نمونه‌های پوستی، زائده‌های گوناگونی ایجاد شده باشد. پزشک می‌تواند به کمک آزمایش‌های صورت گرفته برای شناسایی این بیماری، خوش خیم یا بدخیم بودن تومور‌های این عارضه را به‌خوبی تشخیص دهد.

💫 بیشتر بخوانید: ندول تیروئید و گرفتگی صدا

 روش درمان سرطان بی سی سی 

درمان تومور BCC به چند صورت انجام می‌شود. نحوه درمان این عارضه متناسب با شدت بیماری در نظر گرفته می‌شود. برخی از روش‌های درمانی این بیماری به شرح زیر است:

جراحی: یکی از بهترین روش ها برای از بین بردن تومور بی سی سی، برداشتن زائده پوستی و بافت آسیب‌ دیده به کمک جراحی است. جراحی به روش‌های مختلفی انجام می‌شود.

  • جراحی موهس
  • Excision
  • بُرش به کمک جریان الكتريسيته

پرتو درمانی: افرادی که نمی‌توانند از روش‌های جراحی برای بهبود سرطان بی سی سی استفاده کنند، می‌توانند به کمک پرتو درمانی این وضعیت را بهبود بخشند.

در مواردی برخی افراد می‌پرسندکه با استفاده از تکنیک کرایوتراپی میتوان این مشکل را بهبود بخشید یا خیر. درواقع باید بدانید که این بیماری و تومور بسیار سریع پیشرفته میشود و همانند یک زگیل نیست که روش های درمانی ساده و زمان بر را برای آن بکار بگیرید. باید هر چه سریع تر جهت جلوگیری از پیشرفتت این تومور و وسیع شدن آن، با پزشک با تجربه مشورت کنید تا در طورت لزوم از روش جراحی برای درمان و از بین بردن بی سی سی استفاده کند.

احتمال درمان سرطان بی سی سی چقدر است؟

تومور BCC به کمک روش‌های مختلفی قابل درمان خواهد بود اما این نکته بسیار حائز اهمیت است که بیماران دوره درمان را سریع شروع کنند. اگر سلول‌های سرطانی با سرعت بیشتری رشد کند، ممکن است بافت سالم پوست را ازبین ببرد و باعث ایجاد مشکلاتی در ساختار آن شود.

در بیشتر موارد، تشخیص سریع و به موقع این بیماری می‌تواند باعث کنترل گسترش آن در بخش‌های مختلف پوست صورت شود. معمولا برای درمان سرطان بی سی سی که در مرحله اولیه قرار دارد، زائده پوستی و بافت آسیب ‌دیده به‌طور کامل برداشته می‌شود یا تومور‌های ایجاد شده روی پوست حذف خواهد شد. برای معاینات بیشتر و انتخاب روش درمانی و شماوره های لازم میتوانید به دکتر محمد سراج مراجعه نمایید و از علم پزشکی روز ایشان بهره مند شوید.

img-footer

دکتر محمد سراج

دکتر محمد سراج با سابقه چندین سال اعمال جراحی زیبایی و پیکرتراشی که با بیشترین میزان موفقیت و رضایتمندی مراجعین محترم همراه بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا