سرطان سینه آقایان چه خطراتی دارد و چه مشکلاتی در پس آن رقم خواهد خورد؟ اکثر افراد تصور دارند که سرطان سینه در مردان رخ نمیدهد و فقط مختص به زنان است، اما اینگونه نیست و درواقع این یک بیماری بدخیم است که ممکن است هر شخصی به آن مبتلا شود. البته ناگفته نماند که این بیماری در مردان بسیار کمتر از خانم ها میباشد. سرطان در هر دو جنس مشابه است. این بیماری تحت تاثیر عوامل مختلفی ایجاد میشود و در دسته بیماری های بدخیم با عوارض شدید قرار دارد و باید هرچه سریع تر پیگیری های لازم برای بهبود انجام شود. به هر میزان که زودتر به پزشک مراجعه کنید، به همان میزان هم خطرات مرگ در این نوع از سرطان کاهش پیدا خواهد کرد.
سرطان سینه در آقایان
به طور کلی سرطان یک بیماری غیر واگیردار است که به علت تکثیر غیر طبیعی سلولها در بدن ایجاد میشود. زمانی که بدن آقایان تحت تاثیر عوامل مختلف آسیب ببینید و به دنبال آن سلولها قادر به کنترل تکثیر خود نباشند، سرطان سینه در مردان به وجود میآید. سرطان سینه آقایان در ۴ مرحله کلی رشد میکند و مرحله آخر مربوط به رشد سرطان است که بسیار خطرناک بوده و به مرگ یک فرد منجر میشود. فردی که در مراحل ابتدایی شروع به درمان سرطان میکند بسیار با فردی که در حالت پیشرفته به دنبال درمان سرطان است، تفاوت دارد. این نوع از سرطان در حالت پیشرفته و عدم درمان امکان متاستاز داشته و ممکن است که بخش های دیگری از بدن آقایان را درگیر کند.
عوامل موثر در پیدایش سرطان سینه آقایان
عوامل زیادی وجود دارد که خطر ابتلا به سرطان سینه در آقایان را افزایش دهند. این عوامل حتی موجب تکثیر بیش از حد سلولهای بدن شده و ایجاد سرطان را در پی دارند. شما با شناخت این عوامل و شناخت زمینه های ایجاد سرطان سینه، میتوانید این نوع سرطان را سریعا درمان کنید. برخی از زمینه سازترین عوامل سرطان سینه در مردان عبارتند از:
- سیروزهای کبدی: سیروز کبدی در اثر استفاده بیش از اندازه از الکل به وجود میآید، که مواد سمی در کبد را افزایش میدهد و باعث میشود که افراد استروژن بیشتری تولید کند و در معرض مبتلا به سرطان سینه باشند.
- بالا بودن میزان استروژن خون در بدن مردان
- وجود سندرم کالسن فلتر یا بیضههای کوچک
- وجود عوامل ژنتیکی و سرطان در خانواده بیمار: افرادی که بستگان درجه یک آنها مبتلا به سرطان سینه هستند بیشتر در معرض این نوع بیماری قرار دارند.
- قرار گرفتن در معرض اشعهها و پرتوهای مضر: قرار گرفتن در مقابل اشعه های یونیزه از مواردی میباشد، که احتمال مبتلا شدن به سرطان پستان مردان را افزایش میدهد. مردانی که جهت درمان بدخیمی قفسه سینه در مقابل اشعههای یونیز قرار میگیرند، در این مردان احتمال بروز سرطان سینه بیشتر از مردان دیگر میباشد. مثلاً مردانی که جهت درمان لنفوم هوچکین که سرطان خون است در مقابل اشعه یونیزه قرار میگیرند.
تشخیص سرطان سینه در مردان چگونه است؟
از طریق روشهای مختلف میتوان اقدام به تشخیص سرطان پستان مردان کرد که عبارت است از:
1. برای تشخیص سرطان سینه از سلولهای سرطانی نمونهبرداری انجام میشود. سینه مردان بافتی کوچکتر دارد، به همین دلیل تشخیص این تودههای سرطانی به راحتی انجام میگیرد. برای انجام نمونه برداری از یک سوزن استفاده میشود. جهت انجام اینکار پزشک متخصص سوزن را در تودههای مشکوک فرو میکند و یک قسمت از تودهها را برمیدارد. سپس آزمایشات میکروسکوپی توسط پزشک آسیبشناسی بر روی بافتهای مشکوک انجام میگیرد, تا دلایل بروز این توده مشخص شود.
2. در برخی مواقع برای تشخیص سرطان سینه آقایان کل حجم توده را برمیدارند. همچنین درصورتیکه از نوک سینه فرد ترشحاتی خارج شود، از این ترشحات برای تشخیص دادن سرطان پستان مردان استفاده میکنند.
روش درمان سرطان سینه آقایان
پس از اینکه نوع سرطان سینه آقایان توسط پزشک تشخیص داده شد، سریعا باید به روش توصیه شده از سوی بهترین جراح سرطان سینه در تهران درمان شود.
جراحی: برای درمان سرطان پستان در مردان میتوان از دو نوع جراحی استفاده کرد. در نوع اول، فرآیند پستان برداری که طی آن پستان با بافتهای اطراف خود از بدن خارج میشود. معمولا این جراحی زمانی انجام خواهد شد که بیماری بسیار پیشرفت کرده باشد. نوع دوم از جراحی سرطان سینه در آقایان، جراحی نگهدارنده سینه است. در این نوع از جراحی تنها تودههای سرطانی هستند که از بدن خارج میشوند و بافت سینه همچنان پابرجا است.
پرتو درمانی: روش دیگر برای درمان این بیماری، پرتو درمانی است. در پرتو درمانی از دستگاههای پرتو ایکس و سایر پرتوها برای نابود کردن سلولهای به وجود آورنده سرطان استفاده میشود. پرتو درمانی دارای دو نوع خارجی و داخلی است که به تجویز جراح یکی از آنها باید انجام شوند.
شیمی درمانی: درمان سرطان سینه آقایان با استفاده از دارو همان شیمی درمانی است. این روش ممکن است در از بین بردن سرطان بدن کارآمد نباشد اما میتواند بیماری را متوقف کند یا آن را کاهش دهد.
درمان هدفمند: درمان هدفمند سلولهای سرطانی در بدن آقایان جدیدترین تکنیکی است که برای منحل کردن سرطان کاربرد دارد. درمان هدفمند در واقع همان هورمون درمانی است. طی این فرآیند، هورمونهایی که رشد سرطان را بیشتر میکنند، در بدن کاهش پیدا خواهند کرد. در نتیجه سرطان عاملی برای رشد پیدا نمیکند و در همان حالت باقی میماند.
نشانههای سرطان پستان در مردان
کنسر سینه آقایان با علائم مختلفی همراه است که درد در سینه، برجسته شدن اعضای بدن و برآمدگی اعضای بدن از شایعترین علائم سرطان در آقایان هستند. زمانی که رنگ نوک سینه مردان تغییر پیدا کند و رنگ جدیدی داشته باشد، این نیز میتواند از خطر وجود سرطان در بدن آقایان خبر بدهد. از شایعترین علائم سرطان سینه مردان میتوان به برآمدگی و برجستگیهایی اشاره کرد، که هیچگونه دردی در آنها احساس نمیشود. این علائم در قسمت نوک سینه دیده میشود. اندازه این نوع تودهها میتواند در تشخیص اولیه حدود دو و نیم سانتیمتر میباشد. تشکیل یافتن این نوع تودهها در نوک سینه باعث میشود، که رنگ نوک سینه تغییر یافته و به رنگ جدیدی در بیاید. برخی دیگر از نشانههای بیماری سرطان سینه در مردان عبارتند از:
- کم رنگ شدن پوسته سینه
- قرمز شدن سینه، خارش یا فلسی شدن سینه
- جمع شدن نوک سینه به سمت داخل سینه
- وجود ترشحات در نوک سینه درد و ورم در سینه
- وجود برآمدگی در قسمتهای نوک و اطراف نوک سینه
برای سرطان سینه مردان به چه پزشکی مراجعه کنیم؟
سرطان سینه آقایان یک بیماری پیش پا افتاده نیست که هر پزشکی قادر به درمان آن باشد. شما باید برای درمان به بهترین جراح سینه در تهران مراجعه نمایید. در واقع پزشکی که شما برای درمان کنسر سینه خود انتخاب میکنید، باید از روش های روز دنیا برای درمان استفاده کند و بهترین تکنیک ها را برای از بین بردن سلول های سرطانی به کار بگیرد. علاوه بر درمان، مواردی چون علت بروز این بیماری و منشا آن نیز باید برای جراح منتخب مورد اهمیت واقع باشد. بهتر است که جراح برگزیده شما، دارای سابقه و تجربه در این زمینه باشد.
دکتر محمد سراج به عنوان فوق متخصص جراحی پستان و کانسر اینجا است تا این بیماری را در آقایان درمان کند. برای برقراری ارتباط یا اخذ نوبت با شماره های تماس ارتباط برقرار نمایید.
نتیجه گیری
سرطان سینه در آقایان به اندازه سرطان سینه در بانوان خطرناک است؛ زیرا مردان دیرتر از بانوان متوجه این تودهها میشوند و به علائم آن اهمیت نمیدهند. از اینرو سرطان به راحتی میتواند، در بدن رشد پیدا کند و به نوع بدخیم تبدیل شود. بنابراین توصیه میشود علاوهبر چکاپهای منظم و در صورت متوجه شدن علائم مشکوک مثل زخمی شدن پوست و احساس درد در نوک سینه بهتر است هرچه سریعتر به پزشک مراجعه شود؛ تا در صورت تشخیص این بیماری از روش درمانی شیمی درمانی، پرتو درمانی و جراحی استفاده شود.