img-footer

علائم توده سینه + عکس انواع توده

به طور کلی توده های پستانی امروزه برای بانوان بسیار شایع شده اند و بهتر است که شما این علائم را بشناسید. شاید شما هم بعد از اینکه متوجه شدید دارای توده سینه هستید، متعجب شوید اما مهم این است که در ابتدا آرامش خود را حفظ کنید و این احتمال را دهید که شاید از نوع خوش خیم باشد.
با این حال، توده پستان می تواند گاهی نشانه سرطان باشد. عاقلانه است که همیشه در مورد هر توده یا تورمی که روی سینه خود پیدا می کنید به دنبال معاینه پزشکی باشید. تغییرات هورمونی می تواند باعث ایجاد توده ها و حتی در برخی موارد به طور طبیعی باعث از بین رفتن آن ها شود. در این مقاله با علائم توده پستان آشنا شوید.

در مواردی مشاهده می‌شود که برخی از نوزادان به دلیل استروژنی که از مادر در هنگام تولد دریافت می کنند، دچار توده هایی در سینه می شوند.
دختران قبل از بلوغ گاهی اوقات دچار توده های پستان می شوند که احساس حساسیت می کنند. اما معمولاً این نوع توده ها در دوران بلوغ به طور طبیعی از بین می روند و جای نگرانی ندارند. پسران نیز ممکن است در دوران بلوغ دچار توده سینه شوندکه موقتی باشد و معمولاً در عرض چند ماه نیز از بین می روند.

توده پستان

علل توده سینه

دلایل زیادی برای ایجاد علائم توده پستان وجود دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم، از جمله:

  • بیماری سرطان سینه
  • ورم پستان، یا عفونت سینه یا وجود توده چربی
  • صدمه و یا ضربه که باعث سفت شدگی باشد.
  • لیپوم، که رشد آن آهسته و غیرسرطانی است.
  • هامارتوم که یک رشد خوش خیم و تومور مانند است.
  • کیست های سینه که کیسه های نرم و پر از مایع هستند.
  • پاپیلوم داخل مجاری، اشاره به تومور غیر سرطانی کوچک در مجرای شیر
  • کیست های شیری که به کیسه های پر از شیر اشاره دارد که می تواند در طول شیردهی رخ دهد.
  • سینه های فیبروکیستیک، وضعیتی که در آن سینه بافت از نظر بافت برآمدگی احساس می شود و گاهی اوقات با درد همراه است.
  • فیبروآدنوم، به معنی توده های لاستیکی غیر سرطانی که به راحتی در بافت پستان حرکت می کنند و به ندرت سرطانی می شوند.

بافت طبیعی پستان چگونه است؟

قسمت بیرونی بافت بالای پستان سفت است و قسمت های پایینی داخلی تا حدودی نرم تر هستند. سینه‌های بانوان در طول دوره قاعدگی بسیار حساس هستند و بیشتر دارای علائمی هستند که مشابه با علائم توده پستان است. بسیاری از دختران جوان در این دوره فکر می‌کنند که با توده پستانی مواجه شده اند. با افزایش سن، سینه ها کمتر متراکم خواهند شد.
شما باید بافت طبیعی پستان و احساس سالم بودن آن را درک کنید تا در صورت وجود مشکل متوجه آن شوید.
شما می‌توانید به سادگی از ظاهر و احساسی که در سینه های خود دارید، آگاه باشید و در صورتی که کوچکترین علامت و یا ترشح نوک پستان و یا توده های سفت مانند کیست پستان و … را در این اندام احساس کردید، با بهترین جراح پستان در میان بگذارید.

در چه صورتی باید به فوق تخصص پستان مراجعه کنیم؟

به یاد داشته باشید که برخی علائم توده پستان غیرسرطانی و برخی دیگر نیز از نوع بدخیم هستند. با این حال با مشاهده هر یک از موارد ذکر شده در زیر باید به پزشک مراجعه کنید:

  • زمانی که یک توده جدید در بافت احساس می‌کنید.
  • اگر ناحیه ای از سینه شما به طور قابل توجهی نسبت به بقیه متفاوت است.
  • در صورتی که یک توده کشف شده بعد از قاعدگی از بین نمی رود.
  • در صورتی که احساس بزرگتر شدن یک توده در سینه را دارید.
  • سینه شما بدون هیچ دلیل مشخصی دچار کبودی شده است.
  • پوست سینه شما قرمز شده یا شروع به قرمز شدن می کند.
  • زمانی که ترشحات خونی از نوک پستان دارید.

هنگامی که برای گزارش علائم توده پستان به پزشک مراجعه می کنید، از شما سؤالاتی در رابطه زمان کشف توده و اینکه آیا علائم دیگری نیز دارید، می پرسند. آن ها همچنین معاینه فیزیکی پستان ها را انجام خواهند داد.

آزمایش های مناسب برای بررسی توده پستان

حتما این مورد را به یاد داشته باشید که اگر در گذشته پروتز سینه انجام داده اید و اکنون نشانه هایی از توده پستان دارید، به هیچ وجه خودتان معاینه فیزیکی انجام ندهید. در ادامه به برخی آزمایش ها برای بررسی علائم توده پستان اشاره خواهیم داشت.

کاربرد ماموگرافی در شناسایی علائم توده پستان 

ماموگرافی یک اشعه ایکس از پستان است که به شناسایی علائم توده پستان ها کمک می کند. یک ماموگرافی تشخیصی را می‌توان با ماموگرافی‌های غربالگری قبلی، در صورت وجود، مقایسه کرد تا ببیند بافت سینه چگونه تغییر کرده است.

کاربرد سونوگرافی در شناسایی علائم توده پستان

سونوگرافی یک روش آرام و بدون درد است که از امواج صوتی برای تولید تصاویری از سینه های شما استفاده می کند.

تصویربرداری ام ار ای

MRI یا تصویربرداری رزونانس مغناطیسی آزمایشی می باشد که از یک میدان مغناطیسی و امواج رادیویی برای گرفتن عکس های دقیق از پستان های شما استفاده می کند تا پزشک به دنبال علائم توده پستان بگردد.

آسپیراسیون با سوزن ظریف

مایع توده سینه را می توان با سوزن خارج کرد. در برخی موارد از سونوگرافی برای هدایت سوزن استفاده می شود. کیست های غیر سرطانی و آن سری از علائم توده پستان که خطری ندارند با برداشتن مایع از بین می روند. اگر مایع خونی یا کدر باشد، نمونه توسط آزمایشگاه از نظر سلول های سرطانی آنالیز خواهند شد.

بیوپسی در  شناسایی علائم توده پستان

این روش با برداشتن نمونه ای از بافت برای تجزیه و تحلیل زیر میکروسکوپ مورد استفاده قرار می‌گیرد تا پزشک بتواند علائم توده پستان را تشخیص دهد. انواع مختلفی از بیوپسی سینه وجود دارد:

  1. بیوپسی آسپیراسیون با سوزن ظریف: یک بافت نمونه در طول آسپیراسیون با سوزن ظریف گرفته می شود تا علائم توده پستان بررسی شود.
  2. بیوپسی با سوزن مرکزی: از سونوگرافی برای راهنمایی؛ یک سوزن بزرگتر برای گرفتن نمونه بافت استفاده می شود.
  3. بیوپسی با کمک خلاء: پروب با a وکیوم در یک برش کوچک در پوست وارد می شود و یک نمونه بافت قرار می گیرد برای راهنمایی با استفاده از سونوگرافی برداشته می شود.
  4. بیوپسی استریوتاکتیک: ماموگرافی انجام می شود و تصاویر از زوایای مختلف و نمونه بافت با سوزن گرفته می شود.
  5. بیوپسی جراحی سینه: کل توده سینه به همراه بافت اطراف آن برداشته می شود.
  6. بیوپسی برشی: فقط بخشی از توده برداشته می شود.

درمان توده های سینه چگونه است؟

پزشک قبل از اینکه بتواند یک برنامه درمانی را تدوین کند، باید علائم توده پستان شما را مشخص کند. همه توده های سینه نیاز به درمان ندارند.

اگر عفونت سینه دارید، احتمالاً پزشک برای درمان آن آنتی بیوتیک تجویز می کند. اگر کیست دارید، می توان مایعات آن را تخلیه کرد. معمولاً پس از تخلیه کیست ها از بین می روند. در برخی موارد، کیست ها ممکن است خود به خود ناپدید شوند و نیازی به درمان ندارند.

اگر مشخص شود که علائم توده پستان نشان دهنده ی توده سرطان سینه است، درمان می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • لامپکتومی، برداشتن توده از سینه
  • ماستکتومی، برداشت بافت سینه
  • شیمی درمانی، دوره ای درمانی به همرا داو برای از بین بردن سرطان
  • پرتو درمانی، استفاده از رادیواکتیو

درمان شما به نوع سرطان، جراحی سرطان سینه، محل تومور و اندازه آن و اینکه آیا سرطان به خارج از سینه شما گسترش یافته است یا خیر بستگی دارد.

دلایل دیگری نیز برای ایجاد علائم توده پستان وجود دارد که نیازی به درمان ندارند. برخی از انواع توده سینه مانند فیبروآدنوما در بسیاری از مواقع اصلا نیازی به برداشتن یا درمان ندارند. به همین دلیل است که اگر توده سینه ای پیدا کردید، مهم این است که زود نتیجه نگیرید و ابراز نگرانی نکنید.

img-footer

دکتر محمد سراج

دکتر محمد سراج با سابقه چندین سال اعمال جراحی زیبایی و پیکرتراشی که با بیشترین میزان موفقیت و رضایتمندی مراجعین محترم همراه بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا