img-footer

علت فرورفتگی نوک سینه و درمان آن

اگر پستان دارای فرورفتگی نوک باشد و یا وارونگی نوک سینه وجود داشته باشد، در برابر آرئول صاف قرار می گیرد یا به جای بیرون زدن به سمت داخل می رود. آرئول همان ناحیه دایره ای پوست رنگدانه دار در اطراف نوک سینه است. برخی از افراد با فرورفتگی نوک سینه به دنیا می آیند و برخی دیگر آنها را در مراحل بعدی زندگی خود به آن مبتلا می شوند. این مشکل ممکن است هم برای خانم ها و هم برای آقایان به وجود آید.

این موارد لزوماً شیردهی را دشوار نمی کنند، زیرا کودک می تواند تمام ناحیه اطراف نوک سینه را در دهان خود بگیرد. با این حال، بسته به درجه فرورفتگی، ممکن است فرد در شیردهی با چالش هایی مواجه شود یا اصلا نتواند این کار را انجام دهد. در این مقاله به علت فرورفتگی نوک سینه و درمان آن، همچنین تاثیری که بر شیردهی دارد و گزینه های درمانی برای افراد مبتلا می پردازیم.

آیا فرورفتگی نوک سینه طبیعی است؟

اگر علت اصلی فرورفتگی مضر و خطرناک باشد، مانند بدخیمی یا التهاب پستان، پزشک ممکن است درمان را توصیه کند. طبق آمار خانم ها بیشتر با این مشکل مواجه میشوند. شما حتی اگر فرورفتگی نوک سینه طبیعی باشد، باید حتما با مشاهده علائم به بهترین جراح پستان مراجعه نمایید تا اگر مشکلی وجود داشت، زودتر سایر اقدامات انجام شود.

نحوه درمان فرورفتگی نوک پستان

ممکن است فردی به دلیل نگرانی در مورد شیردهی یا دلایل زیبایی شناسی بخواهد فرورفتگی نوک سینه خود را درمان کند. قبل از استفاده از هرکدام از روش های زیر با متخصص پستان مجرب صحبت و مشورت کنید.

متخصصان و جراحان می توانند از چندین روش جراحی مختلف برای تغییر شکل نوک سینه استفاده کنند تا به سمت بیرون تغییر جهت دهد. در هر تکنیک و روشی، هدف پزشک یا متخصص حفظ حالت عادی نوک سینه، جلوگیری از جای زخم قابل مشاهده با چشم و همچنین حفظ عملکرد مجرای سینه برای فعال کردن یا فعال ماندن شیردهی است.

جراحی فرورفتگی نوک سینه

علل موثر در فرورفتگی نوک سینه

ممکن است فردی از هنگام تولد دچار فرورفتگی نوک سینه باشد که پزشکان به آن را وارونگی مادرزادی می گویند یا ممکن است فرد بعداً در زندگی دچار این نوع فرورفتگی شود که یک وارونگی اکتسابی است.
وارونگی اکتسابی می تواند نشان دهنده یک مشکل زمینه ای در فرد مانند ملتهب بودن بافت پستان باشد. اگر فرورفتگی در این ناحیه از سینه در یک یا هر دو پستان در مدت زمان کوتاهی ایجاد شود، فرد باید حتما این موارد را پیگیری کند. شرایط پزشکی که می تواند باعث بروز این حالت شود، عبارتند از:

  • گشاد شدن غیر طبیعی یک مجرا در بافت پستان (اتساع مجرای پستان)
  • وجود آبسه در ناحیه نوک سینه
  • التهاب ناشی از عفونت پستان
  • عوارض جانبی جراحی سینه
  • سرطان سینه

درجات فرورفتگی نوک پستان

بسته به میزان فرورفتگی نوک سینه، سه درجه وجود دارد:

  1. فرد می تواند به راحتی نوک سینه را بیرون آورد و این بخش برآمدگی خود را حفظ می کند. لازم است بدانید این درجه وارونگی هیچ مشکل جدی در شیردهی ایجاد نمی کند.
  2. در این درجه فرد می تواند نوک سینه خود را بیرون بکشد. اما ساده نخواهد بود و نوک سینه متمایل به داخل خواهد بود.
  3. در این مورد ممکن است فرد نتواند نوک سینه خود را بیرون بکشد زیرا نوک پستان هنگام فشار برای بیرون کشیدن بدون هیچ درنگی به داخل جمع می شود.
نوک سینه

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

در بیشتر موارد، فرورفتگی نوک سینه جای نگرانی ندارد زیرا  بسیاری از مردان و زنان از هنگام تولد دارای این حالت در نوک سینه های خود هستند اما اگر متوجه تغییر ناگهانی در ظاهر نوک سینه خود شدید، باید در سریع ترین زمان با پزشک خود راجب آن مشورت کنید. در حالی که تغییر ظاهر سینه ها در هنگام زمان یا پس از شیردهی معمول است، سینه هایی با نوک فرورفته، از علائم شایع سرطان سینه هستند. با توجه به این که با افزایش سن خطر ابتلا به سرطان پستان بیشتر می شود. شما باید به این اندام توجه ویژه دشاته باشید و حتما هر گونه تغییری را پیگیری نمایید.

img-footer

دکتر محمد سراج

دکتر محمد سراج با سابقه چندین سال اعمال جراحی زیبایی و پیکرتراشی که با بیشترین میزان موفقیت و رضایتمندی مراجعین محترم همراه بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا