امروزه روش های مختلفی برای فرم دهی اندام های بدن وجود دارد و افراد برای داشتن اندام و ظاهر زیبا در مدت زمان کم دست به روش های نوین لاغری موضعی می زنند. یکی از این روش ها که در این مقاله به آن می پردازیم لیپوماتیک یا همان پیکرتراشی است. لیپوماتیک نوعی پیکرتراشی یا عمل زیبایی برای تناسب اندام و فرم دهی در زمان کم است، که امروزه طرفداران خاص خود را دارد. این جراحی چربی های اضافی بدن را به قسمت های مورد نظر انتقال می دهد و با این روش باعث لاغر شدن و تغییر شکل اندام می شود.
پیکرتراشی برای چه کسانی مناسب است ؟
امروزه چاقی مفرط از عوارض زندگی ماشینی محسوب می شود که بسیار در بین جوانان رواج دارد. چاقی و اضافه وزن پیامدهای بسیاری را برای افراد به دنبال دارد. این پیامد ها شمال بیماری های روحی و جسمی بسیاری هستند. هرچه به آینده می رویم سرعت زندگی بیشتر می شود و سبک زندگی ماشینی در کلان شهر ها، باعث چاقی و اضافه وزن می گردد. در همین عصر تناسب اندام بزرگ ترین هدف خیلی از انسان ها برای داشتن یک زندگی سالم و با کیفیت محسوب می شود.
دکتر محمد سراج، پیشنهاد میدهد که برای چاقی مفرط، جراحی های لاغری مثل اسلیو معده و بایپس معده مناسب میباشد. همچنین افراد مبتلا به چاقی مفرط میتونن از طریق رژیم و ورزش عمده وزنشون رو کاهش بدن و برای چربی های موضعی اقدام به پیکرتراشی یا لیپوماتیک کنند.
لیپوماتیک یا پیکرتراشی برای چاقی های موضعی در افرادی که شاخص توده بدنی یا بی ام آی خیلی بالایی ندارند، مناسب است.
این تناقض در لایف استایل و هدف هرچند باعث کلافگی انسان ها می شود، اما دیگر نگران نباشید. اگر شما هم از ورزش های سخت و طاقت فرسا و انواع داروی های لاغری ننتیجه ای نگرفته اید، می توانید با جراحی پیکرتراشی در کوتاه ترین زمان ممکن، به اندام ایده آل خود برسید. لذا دسته های زیر بهترین افراد برای انجام این جراحی هستند.
نارضایتی از اندام: بزرگترین دلیل برای کم کردن وزن، نارضایتی افراد از اندامشان می باشد. چربی های اضافی زیبایی اندام را از بین می برد و بر اعتماد به نفس تاثیر منفی می گذارد. لذا لیپوماتیک برای افرادی که به اندام و ظاهر خود اهمیت می دهند و می خواهند از چربی های زائد و اضافی بدن در مدت زمان کم خلاص شوند مناسب است.
حجم دهی به دیگر نقاط بدن: حراجی پیکرتراشی، پیکر شما را همچون مجسمه ای تغییر می دهد. البته باید در نظر داشت این تغییرات غیر منطقی نخواهد بود. استایل و فرم بدن خود شخص بسیار در نتیجه موثر است. نمی توان از شخصی که بدنی با فرم مثلثی دارد، انتظار تغییر به فرم ساعت شنی را داشت. شاید برایتان سوال باشد که پیکرتراشی چگونه این کار را می کند: لیپوماتیک چربی های زائد بدن را به نقاط کم حجم مثل سینه باسن و ساق پا و… منتقل می کند و به آن ها فرم می دهد. حجم دهی یکی از دلایل مراجعه کنندگان می باشد.
خلاصی از پیامد های چاقی: پیکر تراشی حجم پربی بالایی را از بدن شما خارج می کند.
تکنیک لیپوماتیک در پیکرتراشی
لیپوماتیک در اصل یکی از تکنیک های پیکرتراشی بدن و صورت است. لیپوماتیک برای نواحی مختلفی چون شکم ، پهلو ، بازو ، ران ، غبغب و غیره انجام می شود.
جراح یک برش هایی کوچک درناحیه مورد نظر ایجاد می کند. سپس لوله ای به نام کانولا وارد ناحیه می شود و با حرکات ارتعاشی و لرزشی بافت های چربی را از هم می شکند. پس از تخریب ، چربی ها از ناحیه مورد نظر تخلیه می شود. ظرافت کار در روش لیپوماتیک بسیار بالاس و در حین تخریب چربی ها آسیبی به بافت های چربی نمی زند و از چربی های تخلیه شده می توان برای حجم دهی به مناطقی چون ، باسن ، صورت و گونه استفاده کرد.
لیپوماتیک شکم برای کسانی که شکم های بزرگ و با برجستگی زیاد ،افتادگی شکم ، پوست شل همراه با ترک های پوستی زیاد و خانم هایی که سابقه بارداری داشتن مناسب نمیباشد .برای این افراد عمل ابدومینوپلاستی توصیه میشود .
اقدامات قبل از انجام لیپوماتیک چیست؟
- از کشیدن سیگار و دخانیات و مشروبات الکلی از حداقل دو هفته قبل از عمل و دو هفته بعد از عمل خودداری شود.
- حدود ۱۰ روز قبل از عمل از آسپرین و دارو های ضد التهابی مصرف نکنید.
- قبل از عمل جراحی رژیم غذایی خود را متوقف کنید.
- لباس هایی که بعد از لیپوماتیک می خواهید استفاده کنید و محیطی که در آن دوران نقاهت خود را خواهید گذراند را قبل از عمل استریل و ضدعفونی کنید تا کمترین ریسک عفونت را داشته باشید.
نکات مراقبتی بعد از جراحی پیکرتراشی
- توجه داشته باشید نگهداری و مراقبت بعد از عمل پیکرتراشی برای حفظ نتیجه به دست آمده بسیار مهم است. بعد از عمل نواحی که عمل شده دیگر سلول های چربی قبل را ندارند. تعداد سلول های چربی در بدن افرادی که به بلوغ میرسند ثابت است و اگر بعد از عمل مطابق با دستورات پزشک عمل نکنند، ممکن است نواحی که عمل نشده اند مثل سینه و باسن و…. پف و باد کنند. بنابراین اگر بعد از عمل رژیم و برنامه ورزشی خود را رعایت نکنید، نتیجه از بین خواهد رفت.
- یکی از کارهای مهم بعد از پیکرتراشی، خواب کافی است. به طوری که اگر شاغل با محصل هستید چند روز به بدن خودتان استراحت دهید. در مورد زمان و مدت استراحت پزشک شما تصمیم می گیرد، لذا از پروتکل ها سرپیچی نکنید. از تشک های نرم و راحت استفاده کنید تا خواب با کیفیتی داشته باشید.
- مراقب زخمتان باشید و آن ها را از محیط آلوده دور کنید. در مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت از محل تخلیه چربی احتمال بیرون آمدن خونابه وجود خواهد داشت. هر چه مایعات و بیرون روی بیشتر باشد، امکان کبودی و تورم کمتر خواهد بود.
پس در نتیجه بعد از عمل نواحی عمل شده را در حمام به وسیله دست ماساژ دهید، تا زودتر مایعات بعد بسته شدن منافذ پوست تخلیه شوند. در غیر این صورت این چربی، توسط بدن دفع می شوند اما زمان بیشتری طی خواهد شد. بعد از پیکرتراشی دفع مایعات تا ۵ روز طبیعی است. تا بسته شدن کامل منافذ از رفتن به دریا و استخر وآب های آلوده خودداری کنید و همچنین از پد های گرمایشی و سرمایشی استفاده نکنید. - در اسرع وقت پیاده روی کنید. به محض اینکه توانستید فعالیت را از سر بگیرید، پیاده روی کنید. پیاده روی از لخته شدن خون که بسیار خطرناک است جلوگیری می کند. همچین پیاده روی روند بهبود را تسریع می بخشد. خود را منزوی نکنید و کم کم با فعالیت های کوچک، به روند عادی زندگی برگردید.
- درد و تورم را با دارو کنترل کنید. ممکن است بعد از عمل لیپوماتیک، کمی درد یا بی حسی داشته باشید. شما می توانید با تجویز پزشک از مسکن ها برای کاهش درد استفاده کنید. شما می توانید داروهای مسکن را بدون نسخه از داروخانه ها تهیه کنید.
- آنتی بیوتیک ها را جدی بگیرید. ممکن است بعد از پیکرتراشی دچار تورم یا تبخال شوید. شما می توانید با استفاده از داروهای آنتی بیوتیک و چرک خشک کن این مشکل را بر طرف کنید.
- استفاده از گن: چند روز بعد از عمل، با هماهنگی پزشک از لباس های فشرده و یا گن ها استفاده کنید تا ورم نواحی عمل شده بهتر از بین برود. البته بعضی پزشکان این مورد را توصیه نمی کنند.
- رژیم غذایی خود را کنترل کنید زیرا در روند بهبود و ماندگاری نتیجه پیکرتراشی، تغذیه ی شما بسیار مهم است. مقدار کالری مورد نیاز بدن روزانه ۱۸۰۰ الی ۲۲۰۰ است که با استفاده از تغذیه مناسب و مقوی باید تامین شوند. لذا از سبزیجات حتما استفاده کنید، زیرا بسیار برای بدن مفید و شامل فیبر غذایی هستند. همچنین لبنیات در دوره ی نقاهت بسیار برای شما لازم است. می توانید با استفاده از پنیر، ماست، شیر و حتی بستنی مقدار لبنیات مورد نیاز بدن خود را تامین کنید. از استفاده ی بیش از حد نشاسته و کربوهیدرات بپرهیزید.
کلام آخر
هر بیماری دوران نقاهتی متفاوتی با دیگر بیماران خواهد داشت. لذا دکتر محمد سراج شما لیستی از باید ها و نباید های دوران بعد از عمل جراحی پیکرتراشی به شما خواهد داد. میزان پایبندی شما به این پروتکل ها، تاثیر مستقیمی بر روند بهبود و مهم تر از آن، ماندگاری نتیجه می گذارد. لذا حتما نکات را جدی بگیرید. جهت آگاهی بیشتر از نکات مربوط به پیکرتراشی و هزینه آن، با ما در ارتباط باشید.